Ljusfest den 21 dec -10 och lite om Mayakalenern

Barbro Bronsberg hade ordnat en ljusfest som jag var inbjuden till. En ljusfest på årets mörkaste dag....


Vi skulle göra en ceremoni för ljuset för framtiden och moder jord. Orbierna var före oss....


Matilda och Britt-Louse Käll från Stadsträdgårdens ekobutiker var där(jag visste att Britt-Louise skulle få pris som ljusarbetare) jag fick nämligen lova att se till att hon skulle komma.


Vi fylde den magiska cirkeln och Barbro höll ett anförande och likaså PO. Vi sjöng och hade en helig stund.


Sedan blev det veg buffé, vi fick alla ta en siffra och sedan gå till bordsplaseringen och lät ödet bestämma vem vi skulle sitta med.




min tallrik mums vad mkt gott det var....



PO hade ett tal till middagen om Mayakalendern, PO.s hemsida: http://www.mayakalendern.se/ 
där kan du gå in och se vilket djur du är i deras astrologi, rätt kul faktiskt.

Tzolkin PO antyddy att vi skall säga Tzolkinskalender
 Den  använda av dessa kalendrar saknar anknytning till solåret med sin period, Tonalamatl på 260 dygn. 260-dygnskalendern var i allmänt bruk i samhällen över hela Mesoamerika och är med stor säkerhet den äldsta av kalendrarna. Den används fortfarande för rituella ändamål i några områden i Oaxaca och bland mayabyar på det guatemalanska höglandet. Mayaversionen går under namnet Tzolkin, dygnsräkning. Tzolkin består av 13 stycken 20-dagars ”veckor”, uinal. 20-dygnsperiodens dagar har alla egna namn.

PO sa att det är Universums underliggande puls i vårt medvetande ande utryck och det har pågått i 16,4 miljarder år. Den 21 dec 2012 , då är det 26000 år sedan jorden befannsig på samma ställe. Den 13 nov i år gick vi in i en galaxisk cykel dag 7  sista delen i denna cykel och sätts ihop i en förening av en frukt och en blomma.  I och med det kommer dualiteten att försvinna. vi kommer alla bli ett som vi var från början.....hmmmm mkt att tänka på!

Sedan pratate PO om Konus tiden som vi lever i nu, men det kommer en annan tid Kajros en synkron utveckling med tidsaxelration, fenomen kommer fortare och snabbare, allt kommer att gå mkt fortare även vårat medvetande.... våra tecken kommer snabbare till oss och det kommer att gå fort(tycker redan att jag märkt det).

En medvetande utveckling i vår tidsaxelration som gör att tiden går mkt fortare.

3 nov 2011 går vi in i 7:e dagen.

21 dec 2012 kommer solen, månen och vens stå i en rakt linje, det är då som gäller!

Mer får ni höra när jag kommer att anordna en kväll på Vinden då PO får prata själv, ni måste höra honom jag kan inte återge hans kompetens.

Kvällen var fantastisk, tack Barbro och tack PO!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0