En härlig dag med barn och barnbarn

Vaknade straxt innan 10.....fick se Sophias bil utanför köksfönstret. Vad kul var de redan här!
Alva kom snart upp oxå och kaffet var nybryggt.
Alva och jag hade suttit halva natten och pratat och pratat. Hon hade varit borta en vecka på Kreta och skall iväg igen till Pease in love i Borlänge och kampa en vecka.
Det gäller att kunna ta tillvara på stunder som ÄR. Vi diskuterade just hur man skall kunna ta till vara på nuet och vara i nuet. Det är verkligen en konst. Allt bara susar så snabbt förbi så det gäller att fånga dagen i sitt inre och suga länge på den. Alla våra tankar tar tid, i shamanismen säger man tänk aldrig samma tanke två gånger du förlorar bara en massa tid. Undrar just hur många tankar vi har på en och samma dag och hur många som vi inte behövde tänka alls på. Jag ligger just nu i träningsläger med mina tankar.


Vi hade planerat in gungstolar vid gungan så man kan sitta och njuta med de små....Mille tyckte att det var kul. Alva var inte riktigt vaken ännu. Min äglatrumpet syns lite här i högra hörnet.


Maja gillar lego hon bygger och bygger och provar alla alternativ. Solen sken och det var verkligen en svensk sommar dag idag.


Mille var verkligen på hugget och han var så glad trots att han håller på att få tänder. Vi gav honom chamomilla för att få hjälp med tandsprickningen.....han gillade verkligen homeopatpillren. Maja ville oxå ha medicin.
Tänkte på Alva när hon var liten hon sa vilket medel hon ville ha Hepar sulf då visste jag att hon hade ont i halsen. Magnesium phos då visste jag att hon hade ont i magen. Hon utgick alltid från homeopatiska medel och lärde sig så snabbt vad de var till för. Jag måste säga att jag inte haft många dagar för vård av barn. Har alltid motat Olle vid grinden med homeopatmedel.
Tänk att nu har Amanda hamnat i en familj i London som bara använder homeopatmedel på sina barn, Homeopatin är mkt mkt större i England än här.


Ibland ser Mille så tänkande ut, vad tänker han på? Hur tänkar han och vad tänkar han? Han har inte några ord att tänka med ännu. Barn lever i känslornastid, det är bara en massa känslor och nuet består av vad man känner. Kanske lite svårt för oss att förstå och kanske inte allra minst för föräldrarna som har andra tankar och ord i sitt huvud. Mille längtar efter sina ord, han längtar efter att kunna röra sig, längtar efter att gå. Han blir så avudnsjuk på Maja att hon är så mobil. Milles "hunger" på livet är så egendomligt att se, precis som han vet hur det är att vara ett större barn. Undrar hur många liv denna lilla kille har levt, att han levt det märkt så tydligt.


Maja hade andra projekt nu, hon ville leka vid poolen hon hittade en håv och det var kul. Sedan tog hon ett litet dopp i trappan men det var kallt och vattnet har inte blivit blått ännu. vi tar vatten från bäcken vår källa skulle aldrig klara av denna stora mängd på vatten.


Sophia är med och överblickar vad Maja gör, Mille har fått "gubbkebban" på sig och det kläder honom såväl.


Maja grejade och jag lagade mat. vi satt ute och åt, vi satt ute hela dagen i denna underbara dag. Jag hade inte en enda tid att passa idag, det är så skööööööönt. Idag fick jag inga sms med förfrågningar vilka tider mina besökare har, vet inte om jag måste börja som tandläkarna att skicka ut sms vilken tid de har. Det börjar bli omöjligt för mig  att svara alla och speiciellt när jag är ledig här ute på landet och försöker vila upp mig så mkt som jag kan + njuta av mina fantastiska barn och barnbarn.


Mille ville gunga mer, han trivdes verkligen i gungan. Titta hur han styr med tårna!
 det verkar som han är medveten om att man tar kort. vilken liten kul kille du är MIlle!


Vi busade i gungorna.....  Maja ville sätta hög fart på Mille......mer och mer kläder ramlade av för nu var det varmt.



Vi lekte koja och Mille var med på noterna och Maja skrattade hejdlöst, det behövs inte så mycket för att barn skall tycka att det är roligt, bara att det händer något som de inte riktigt har tänkt sig. En överraskning är alltid roligt.  Sophia sa o vilket härligt kort jag fick och det var detta kort som hon tog.


Maja Maja lilla pigga, glada och nyfiken på livet tjejen..... du är helt underbar. Din mamma säger att hon förvånas varje dag av vad du kan och vill, att det går att prata med dig som vem som helst, att du leker med det man plockar fram, att du kommer när man ropar, att det går att avleda dig att det går att kommunicera med dig, att du förstår allt!!!!!!
Har man levt med Bella i snart sex år och du är redan så mkt mera och är bara två är, det är så svårt för oss att förstå, vi har blivit vana med barn som Bella. Så du lilla lilla ängel du överraskar oss med stor häpnad varje dag.
Idag sa du att du var mormors tjej, men bara efter några sekunder ändrade du dig till att du var pappas tjej, det är helt ok, bara du är en helt vanlig liten tjej, det glädjer mig så mycket!!!! Vilken vinst det är i livet att få en helt vanlig liten människa som har allt som fungerar... Vilken glädje, vilken lycka och helt otroligt heligt!



TACK Maja för alla goda kramar och pussar som jag fick idag, det är jag inte heller bortskämd med.
Det går att pussa på dig och du pussar tillbaka, vilken ära, vilken lycka.......
Så nära så nära, vilken ÄRA!!!!!!!


Vi försökte med babygungan(kvar efter Amanda och Alva) till Mille men han hade för kort rygg så det gick inte. Men det var en annan som ville prova den.....å så kul det var att hoppa i den....


Vi la Mille på ett barntäcke, och la en leksak lite lockande och han såg den.


Men det är inte alltid så säkert att man hamnar dit man ska, kanske går det lättare åt andra hållet?


Oj jag kom visst hit....hur kunde detta ske?


Nu måste jag lära mig att krypa...stjärten var högt upp och det är inte långt kvar nu....



Sophia tänkte, Mille undrade, Maja byggde, Bella var på kortis, Christian fiskade och jag fotade.
Vi hade en härlig dag och 7 timmar bara försvann, kanske är det så att tiden går fortare ju fler man är?Min mamma är så mkt ensam och hon säger att tiden går så sakta....
Det var lite roligt när vi skypade med Amanda i London idag, Maja fick se henne i datorn och började vinka, vi tärngde ihop oss alla så Amanda kunde se oss alla i sin dator. Det var ett ögonblick som jag aldrig glömmer. Hon fattades oss här hemma och så fick vi kontakt via datorn och kunde prata med henne, helt fantastiskt och dessutom gratis...  det bästa i livet är helt gratis!
TACK Amanda det var gott att se dig och Freddy tillsammans .......
men vi längtar så efter dig!!!!PUSSSS




Jag åkte och hämtade mamma när de andra hade åkt. Passade på att fånga ögonblicket när jag åkte förbi dessa lupiner som var så speciella i färgen tyckte jag. De var så rosa och röda.

Lupinsläktet (Lupinus) är ett släkte i familjen ärtväxter med cirka 200 arter. De flesta arterna förekommer i Nord- och Sydamerika (med undersläktet Platycarpos), men de finns även vildväxande i Medelhavsområdet (med undersläktet Lupinus).

Flera odlas som trädgårdsväxter i Sverige och det finns många hybrider och sorter. De är inte ätliga, med det finns arter som odlas och tröskas för att användas som proteinfoder till husdjur. I Sverige förekommer blomsterlupin och sandlupin förvildad


Jag faschinerades av färgen, sist jag fotade gick allt i blått eller t o m i vinrött...


Vilket ögonblick..

Jag hämtade mamma och var bara tvungen att visa henne vad som fanns i Nationalparken.






Mamma vill aldrig vara med på bild. Men vi fick några timmar tillsammans i kvällssolen.
Hon hade suttit hemma och tänkt vad skall jag göra ikväll allt är så tråkigt...
jag bara kände att nu hämtar jag mamma och bjuder henne på kvällsmat. Gissa om någon blev glad när jag ringde. Det är så stort att göra någon glad med så lite....


TACK för en underbar dag som trots allt var ganska lång fast vi var så många!!!!
TACK tjejer för att ni finns i mitt liv, och Amanda här har du bilder att suga på!
PUSS till er alla!!!!
Kärleken är det enda som blir bara större och större ju mer man slösar med den!!!!!´


Kommentarer
Postat av: Kerstin Härdelin Nilsson

Jag följer dig på bloggen Kära Syster!

2010-06-27 @ 23:26:06
Postat av: Sandra Ferm

Hej!

Jätte fin blogg du har jag hittade hit i förra veckan när jag satt och kollade upp Apis och belladonna som min son fått utskrivet mot eksem på kinder och öronkattarr plus förkyld.

Nu har jag kommit på att han är gräs känslig och vill gärna testa med homeopati.Har du ngt förslag Jag har Hepar Sulfur, calciumcarbonicum, seliceaD6 och 30C hemma funkar något? Jag kan få tag från homeopatiskt apotek.

Soliga hälsningar Sandra

2010-06-30 @ 22:55:41
Postat av: amanda

det här var roligt att läsa och kolla på mamma!! LOVE U!!!

2010-07-01 @ 15:28:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0