Öppet hus på Helheten och förkylning och magkatarrs tips

Ikväll hade vi öppet hus på Helheten, det kom lagom med folk så vi hann med. Några nya som inte kände till oss, det är alltid trevligt. Tänk jag har varit där i snart 17 år och ändå så finns det de som inte känner till Helheten. Jag gjorde ansikte och tunganalys för 50:-, många blir förvånade att man kan se så mkt och att det stämmer med ansikte och tunga.

Amanda hade en kompis som fått magkatarr och hon hade sökt på nätet om det. Det enda information som hon hade kommit fram till var novalucol för magkatarr och tänkte gå att köpa det.
Men jag skrek bara nej hon kommer då att förflytta problemet ner till tarmarna.
Jag gav tipset att gå och äta en hel vanlig gurka, köpa hirs och börja med hirsgröt varje morgon. Äta osvavlade fikon vid bränningar och att dricka citronvatten till maten. Ta bort mjölkprodukter och söta saker för en tid. Äta mer frukt och grönt varje dag.
Amanda fick ett sms att hon hade ätit upp en hel gruka på en gång, fick genast smärtlindring och kände sig redan bättre, hon tackade så mkt för tipset.

Man kan alltid börja med att ändra sin kost och att använda föda som medicin, det funkar! Men var kan man läsa om det på nätet?
Homeopatiskt så är Nux vomica jätte bra vid halsbränna och magkatarr mm. Ars alb kan funka vid starkt brännande smärtor, Pulsatilla vid reation på fett. Lyckopodium om det är mkt gaser med i bilden och tål ej äta lök mm


Stadträdgårdens ekobutik öppnar nu på onsdag stans största kyl med ekologisk frukt och grönt!
Härligt! Jag fotade i fredags så då hade de inte fyllt upp allt, men det var ett stort kylrum som man kunde gå in i.

Jag fick ett mail från en vän som hade en långdragen förkylning och den började om igen, det var fredag så jag fick ta till huskurer eftersom jag inte kunde skicka något.

Så här svarade jag:
Men du kan använda huskurer:
Pressa 5 citoner i en liter vatten drick det inom tre timmar. Upprepa varje dag i tre dagar, citon är starkt anticeptiskt och dödar virus.

Koka upp vatten lägg i två msk timjan och låt dra i 10 minuter drick så många koppar du kan. Timjan är det bästa som finns för hosta, söta gärna med honung.

Ät hela vitlöksklyftor på hårt bröd.
Försök få i dig så mkt vitlök som möjligt, man kan äta äpple eller persilja efter för att ta bort doften. Vi brukar äta mkt vitlöksstyvad spenat i förkylningstider. Köp bladspenat i frysdisken och tag lite turkiskyoghurt + kläm i fyra- fem vitlökar och värm det lite, jätte gott till pasta, lite örtsalt behövs oxå.

Köp chamomillte och drick 5 koppar per dag, inflammationshämmare nr 1.
Undvik mjölkprodukter(specillt ost) för det är väldigt slembiladande, drick mkt vanligt vatten det är det bästa för lungorna.

Ät mkt apelsiner 4-5  st per dag nu, c-vitamin är alltid bra. Försök att hitta saker med järn i typ mörkgröna grönsaker som broccoli, spenat, grönkål mm. För att öka syrehalten i blodet då läker lungorna fortare.

Kan du få tag på kollodialt silver kan du spetsa whiskyn med det och då försvinner både virusar och bakterier, hälften hälften och drick långsamt i ca en timma. Det går även med rödvin, alkohol är bärare av silverpartiklar som då dödar virusar och bakterier, det går fortare med alkohol i sivlervatten, tips från tillverkaren Anders Sultan själv.

Jag fick svar i söndags och det var redan bättre.

Homeopatiskt finns många bra medel att använda komplex medel som R 1 och Fluin funkar vid förkylningar, hosta är mer komplex och det beror på vilken hosta och hur den betersig och vilket slem mm.


från ion-silvers hemsida:

IONOSIL kolloidalt silver, en vattenreningsprodukt som effektivt dödar bakterier, svampar, virus och encelliga protozoer av typen amöbor och plasmodium (malaria).
IONOSIL är en produkt som är klassad som en vattendesinfektionsprodukt med styrkan 10 ppm, motsvarande 100 mikrogram silver per 10 ml produkt. Att något befinner sig i kolloidal form betyder att det är finfördelat i mikroskopiska fritt svävande partiklar vars elektriska laddning gör att partiklarna konstant stöter bort varandra. Partiklarna är så små att det ryms flera miljarder silverpartiklar i en ask med storleken en gånger en millimeter. IONOSIL består till ca 90% av silverjoner och resten silver i partikelform. Vetenskapen vet att det är silverjonen som har antimikrobiella egenskaper. Produkten är identisk med den kosttillskottsklassade produkt vi sålt mellan åren 2001-2009. Anledningen till att vi klassat om IONOSIL är den att EU ställt orimliga krav för att få behålla en kosttillskottklassning av produkten. Man har till en början krävt att produkten ska genomgå motsvarande en läkemedelsstudie fas ett där man tittar på hur mycket silver som tas upp av kroppen. Kostnaden för denna studie ligger i storleksordningen en miljon kronor och är bara en del av allt som EU vill att produkten ska genomgå. Alltså tog vi beslutet att klassa om produkten till en vattenreningsprodukt. Det har länge funnits silverbaserade vattenreningsprodukter på marknaden. De flesta bygger på silvernitrat som man häller i färskvattentanken på fritidsbåtar. Större fartyg har ofta en silverjonbaserad vattendesinfektionsutrustning som renar allt vatten på fartyget. Till och med NASA har försett sina rymdfärjor med silverjonreningssystem. Dessa hjälper astronauterna återcirkulera allt vatten (och urin!) ombord på rymdfärjan. Silver i vattenreningssammanhang är alltså väl etablerat och säkert. De silvermängder som behövs med en produkt typ IONOSIL är avsevärt mycket mindre än med silvernitratbaserade produkter. Produkten ligger numera under Kemikalieinspektionen. EG Nummer: EG 231-131-3, CAS 7440-22-4.

Dosering
Blanda två teskedar IONOSIL per liter dricksvatten du vill desinficera. Skaka om och låt stå 15 minuter. Vattnet är sedan klart att drickas.
Anledningen till att man väntar 15 minuter är för att ge de relativt långsamverkande silverjonerna den tid de behöver för att utföra sitt arbete. Vattnet är sedan (om det inte återinfekteras) oftast bakteriefritt i många veckor.

Funderar nu på att dra igång min webbutik igen, håller på att leta efter bra saker till att sälja där. Vad saknar du? Vad är viktigt att få tag på? Nu tänker jag på akutapotek, vettiga bra saker mm

Tack för alla bra tips som jag fått!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0