NLP att göra själv!

Hittade en intressant snubbes blogg.
Jag har kopierat en övning här som kan vara bra att kunna:

Det finns massvis av fina övningar i den häftiga verktygslåda som går under namnet NLP. Timeline-teknikerna är några av de djupaste och mest intressanta. Här är en enkel och schysst teknik som man kan göra själv.

1) Tänk ut någonting negativt som du vill bli av med och lägga bakom dig. Det kan vara ett dåligt karaktärsdrag, ett negativt beroende, en tung emotionell koppling till något eller någon.

2) Tänk nu ut någonting positivt som du vill dra till dig. Det kan vara något du vill lära dig, förstärka, betona. En egenskap, ett beteende eller annat.

3) Ta nu tre djupa andetag. På första andetagets utandning visualiserar du 333 och säger siffrorna tyst för dig själv. På andra utandningen 222, och på tredje 111. Och känner att du låter hela kroppen slappna av och komma in i ett lätt meditativt tillstånd.

4) Tänk dig nu att du ser din sk tidslinje. Du föreställer dig nu (och låter det första svaret som kommer upp inom dig vägleda dig rätt) vilket håll din framtid ligger och pekar åt det hållet med din högra arm. Det kan vara rakt fram, snett åt sidan, uppåt, nedåt. Och lägger märke till om den är rak, slingring, smal, bred, vilken färg den har. Sedan föreställer dig dig motsvarande linje i dåtiden. Du känner efter åt vilket håll din dåtidslinje ligger och markerar den med din vänstra arm, och lägger märke till dess detaljer. Nu har du tagit fram din personliga tidslinje, som är ett sätt för din hjärna att placera dig i rumstiden.

5) Nu tar du åter de tre andetagen som i punkt 3 ovan, och slappnar av helt och hållet.

6) Ta nu och vänd din uppmärksamhet bakåt på din dåtidslinje och tänk dig att du bygger en negativt laddad hög nere till vänster på dåtidslinjen. Samla nu på visuella scener av sådant du verkligen inte tycker om. Läskiga, otäcka, hemska, vidriga bilder, allt det du avskyr mest, sett som bilder. Verkligt upplevda eller bara ihopfantiserade. Samla så många du kan och låt dem bli en del av den där högen. Nu låter du hemska, läskiga och jobbiga ljud bli en del av bilden. Jobbiga ljud, hemsk musik, otäcka röster, allt som du ogillar att höra och låter dessa ljud också bli en del av den där negativa högen nere till vänster. Nu samlar du in några jobbiga kroppsförnimmelser in i högen: när du frusit, blivit skadad, mått dåligt i kroppen, blivit berörd på ett dåligt sätt av någon, allt som du och din kropp verkligen ogillat och lägg in det i högen. Nu tar du hemska smaker, äckliga saker du erfarit med ditt smaksinne och lägger in det i högen. Därefter vidriga lukter som du känt och lägger in dem i högen. Nu återgår du till det visuella och lägger till ytterligare bilder, sedan mera ljud, mera kinestetiska sensationer/kroppssensationer, mer smaker och lukter. Förstärk nu den negativa högen genom att bara be den bli ännu mer otrevlig. Högen du nu har är en samling av allt det du ogillar mest, allt det där du inte vill ha i ditt liv. En helvetisk och hemsk hög av saker du inte vill ha i ditt liv.

7) När högen är som allra mest motbjudande så tänker du att du ser det du vill bli av med, det negativa du valde ut i början som ett ord eller en symbol, och låter den helt och hållet gå upp i och bli en del av den högen, så att högen och det du vill lägga bakom dig helt förenas och inte längre går att särskilja.

8 ) Så där ja, nu hoppar du upp och rör din kropp, räknar ner från 10 till 1, sjunger en knäpp sång, flaxar med armarna, och hoppar på ett ben, och säger något som en smurf. Det är viktigt med ett rejält bryt, helst ett psykbryt så att du inte låter de negativa känslorna dröja sig kvar. Desto galnare desto bättre.

9) Nu tar du de tre andetagen som ovan. Därefter vänder du din uppmärksamhet mot  framtiden, och tänker att du bygger en positiv hög uppe till höger på din framtidslinje. På motsvarande sätt skapar du nu en hög av vackra, fina, attraktiva och underbara bilder och scener ur ditt inre eller ur din fantasi . Du behöver inte ha upplevt dem i verkliga livet utan de kan också vara det du skulle vilja uppleva och drömmer om. Bild efter bild av natursscener, människor och annat du älskar och som gör dig lycklig. Förstärk bilderna, gör dem större, ljusare, mer färglada och mer skarpa. Lägg nu till underbara ljud, vacker musik, ljuva röster och annat som du gillar. Förstärk dem ännu mera. Lägg nu till fantastiska kroppssensationer, underbar sensuell beröring, solens värme på din hud, friskt havsvatten, och annat som får din kropp att njuta i verkligheten eller i din fantasi. Nu lägger du in härliga smaksensationer i din hög, gudomligt god mat, underbara drycker, frukter, friskt källvatten eller annat du du gillar. Förstärk dem ännu mera. Och så lägger du även till de dofter du älskar allra mest, blommor, parfym, sommarängar, havslukt, vad du än tycker är de mest ljuvliga lukter, och förstärk dem än mera. Nu går du igenom högen igen och förstärker genom att försöka hitta och lägga till flera bilder, ljud, kroppsförnimmelser, smaker och lukter. Nu ska denna positiva hög representera och motsvara det mest extatiska som dina fem sinnen kan erfara och fantisera ihop. En himmelsk högvibrerande hög av det allra mest älskvärda och underbara du kan tänka dig. Bra.

10 ) Nu tänker du på det du ville ha mer av i ditt liv, om det nu var ett karaktärsdrag eller något annat och ser det som ett ord eller en symbol. Tänk dig nu att du låter det helt och hållet sammansmälta med den positiva högen uppe till höger på din framtidslinje. Låt det ta den tid som krävs och när du märker att dessa har blivit helt ihopfogade och inte längre kan särskiljas, så tar du ett djupt andetag och stannar kvar i den härliga känslan som högen och ditt nya kraftfullt förstärkta mål inger dig och känner med hela din kropp hur skönt det känns nu. Bra.

11) Ta ett djupt andetag och integrera denna övning helt och hållet i ditt inre.

12) Så där ja, återvänd nu till normalt dagsmedvetande. Utmärkt.

Denna övning kan med fördel göras flera gånger för att förstärkas. En del menar att det är bra att göra saker i 21-dagar för att nya nervbanor ska kopplas samman. Övningen fungerar från första gången, men blir garanterat mer förankrad om du återkommer till den över en längre tid. Den passar bra att göra innan eller efter en stunds meditation på morgonen eller kvällen. Viktigt är bara att du verkligen bryter kraftigt efter att ha låtit det negativa du ville bli av med smälta samman med den ruskiga högen på dåtidslinjen. Glöm inte det. Annars kan dessa tunga energier dröja sig kvar.


Denna text har jag hämtat från :

http://rawild.wordpress.com/2009/12/
förövrigt verkar det vare en väldigt intressant person och med mkt kunskap!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0