Herba plus kurs i Sunne 11 maj

Påväg upp till Sunne stannade jag till på Selma Lagerlöfs hotell, där blev jag bjuden på lunch av min bästa vän Eva Ulvmyr.

En härlig lunch och så trevligt sällskap! Jag blev lite nyfiken på en hjortlusfluga som Eva berättade om, en fluga som kommer flygandes och sätter sig på oss människor och tappar vingarna, för att sedan sätta sig fast med sina hurringar och som inte går att ta bort.
hittade på nätet:

Hjortlusflugan

Hjortlusfluga
Hjortlusfluga. Foto: SVA
Hjortlusflugan (Lipoptena cervi), även kallad älgflugan eller lusflugan, är en blodsugande parasit som föredrar hjortdjur såsom älg, rådjur och hjort. Efter parning sker larvutvecklingen i honans bakkropp och honor kan utveckla 30 larver under en säsong. Larverna, vilka förpuppas i pälsen på värddjuret, faller ner på marken, och kläcks året efter. Efter kläckning börjar flugorna flyga omkring på jakt efter ett värddjur. När de landat på ett värddjur, släpper de vingarna och flugan kan aldrig mer flyga igen. Även nötkreatur, hästar och får kan utgöra värddjur. Flugorna tillbringar i huvudsak resten av sitt liv på värddjuret.

 

Det är inte ovanligt att människor eller hundar blir bitna av hjortlusflugor och betten kan orsaka hudinflammationer av varierande grad. Detta sker ofta under skogspromenader på hösten när flugorna söker sina värddjur. Jägare blir ofta bitna under jaktsäsongen när de haft kontakt med hjortdjur, eller bara vistats i skogen. Flugan har en sugsnabel som dras in i huvudet. Snabeln är försedd med små vassa tänder i spetsen, och kan på så sätt skära hål i värddjurets hud. En annan funktion är att de kan förankra flugan vid värddjuret.

 _________________________________________________

Eva sa att hon inte ville gå ut i skogen pga dessa djur, då sa ja har du försökt med svartpepparolja, det luktar nog så starkt att de inte kan andas och landar inte på dig.......man kan prova, eller vad säger du Tina aromaspecialisten har du något annat förslag....... man måste väl kunna gå ut i skogen utan att vara rädd....

TACK Eva för historien och för lunchen det var så mysigt, spännande och gott.


Sedan träffade jag Maria och Elin på salong Carisma, där jag skulle hålla kursen. Ekofrisörer i Sunne.


Elin och Lena i grupparbete de försöker sammanställa tunga, ansikte och naglar på varandra.


Eva försöker se tecken i iris om de överensstämmer med Marias naglar och tunga.


Flitiga elver med sina anteckningar, Maria tyckte att det var så kul idag och det var det verkligen.


Det hände grejer på salongen idag, vilken aktivitet det blev...



Vi tränade på Gua Sha skrapan, det ser väldigt otäckt ut, men alla tyckte att det kändes så skönt och det blev så lätt i hela ryggen efteråt. Många har spända axlar och ryggar, cirkulationen kommer igång och sha kommer ut ur huden och allt bara lättar. Alla tyckte att det var så spännade med Gua Sha skrapan och vi hade verkligen en kul och intressant stund.


Ja det skrapades både här och där, och roligt var det.


TACK tjejerna vi ses snart igen.

Det var verkligen trevligt att vara i Sunne.

TACK Sunne!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0