Lycka, Lycklig? Föredrag från 18-års dagen!

Sammanställning och tips för att bli lyckligare av Irén Svensson-Nylén Helheten
 019-100908, 2 oktober 2011 på Helhetens 18 årsdag!

Reta din hjärna till lycka!
Det finns en lycka som kommer från hjärnan och är beroende av hur stor halt endorfiner, serotonin och dopaminer, det vill säga lycko- och må bra- hormoner, som rusar runt i ditt blod. Ju mer lyckohormoner, desto mer lycka upplever vi. Den kan alla på mekaniskt väg framkalla. Om du känner dig deppig och nere och har hamnat i en nedåt gående spiral – så går det faktiskt att med ganska små medel hjälpa de trevliga hormonerna på traven och liksom vända på steken. Börja med att väcka dina lyckohormoner vid liv, - då kommer lycko -känslorna på köpet och du kanske kan orka ta nästa steg för att ytterligare höja lyckonivån i ditt liv. Här kommer några tips för att lättare hitta din lyckokänsla:

1.     Andas
Långa djupa andetag i tre minuter kan göra underverk!
Så funkar det: Du använder hela lungorna och ger din kropp och din hjärna maximalt med syre. Det för dig avslappnad, frigör de eftersträvade endorfinerna och stärker immunförsvaret. Vi andas alldeles för korta andetag.
Så gör du: Sitt eller ligg, slut ögonen och andas med näsan. Andas in och fyll nedre lungorna fulla med luft, magen ska då åka ut och bli som en ballong. Fortsätt sen inandning så att övre delen av lungorna också fylls och bröstkorgen utvidgas ända upp tile nyckelbenen. Andas ut –  andas ut genom munnen, först med bröstkorgen, låt den sjunka tillbaka och sist sjunker magen ner igen. Låt det gärna låta lite när du andas ut, som en lång djup suck. Ta sedan inte nästa andetag förrän kroppen säger till att den vill ha mer syre. Lyssna på din kropp, Fortsätt på samma sätt att andas med långa djupa andetag.

2.     Skratta
Det är sant – ett gott skratt förlänger livet! Har du svårt att skratta, börja med att sätt en penna i munnen, då måste du le, titta dig sedan i spegeln och då börjar du genast att skratta.
Så funkar det: Det gör inget om det är fejkat, - du kommer att känna dig gladare ändå, det är inbyggt att ditt skratt gör att din kropp blir mer lycklig. Gör dig en egen ”skrattläxa” och skratta några minuter helst flera gånger per dag, det kommer att göra underverk.
Gör så här: Ligg kvar en stund i sängen, blunda, och börja ”asgarva högt”. Det kan kännas svårt till en början men övningen ger färdighet och efter ett tag har du smittat dig själv. Går det inte alls – börja med att le när du stiger upp och försök behåll ditt leende hela dagen.

3.     Sjung från hjärtat – sjung
Sätt på stereon på högsta volym och vråla med en stund.
Så funkar det: När du sjunger vibrerar tonerna genom hela dig och får hjärnan att släppa ifrån sig må bra – hormoner. Det bästa av allt- hjärnan bryr sig inte ett svatt om det låter bra eller illa.
Så gör du: Välj en låt som verkligen gör dig glad och kör sen järnet. Lite dans skadar inte heller, kroppen blir så glad när du dansar.

4.     Affirmera, välj dina tankar! Bryt tankemönster!
Du blir vad du tänker, tänk aldrig samma tanke två gånger! Hjärnan kan inte skilja på vad som är verkligt och overkligt och reagerar med att bli det du tänker. Tänk lyckliga tankar så blir du lycklig. Bryt dina gamla tankemönster, fundera på vilka tankar som är dina vanligaste tankar, gör om dem, tänk annorlunda när de kommer upp.
Så funkar det:
Precis som placeboeffekten när vi får sockerpiller men tror att vi verkningsfull medicin så hjälper det ofta lika bra som den riktiga. Ett direkt resultat av positivt tänkande som kan frigöra endorfiner.5.     Mixa en hormonsmoothie
Gott och lyckofrämjande.
Så funkar det: Smoothien innehåller massor av ämnen som stimulerar din hjärna att producera mer lyckohormoner.
3 dl avsvalnat grönt te
1 näve gojibär
1 msk macapulver
1msk raw kakao/chokladpulver
1,5 msk kallpressad kokosnötolja
5 cashewnötter
5 drp stevia (sötningsmedel)
1 msk honung
Kan även välja agavesirap istället för honung och stevia så vegan kan dricka.
1 tsk kajennpeppar
Lägg i en mixer, drick och känn efter!

6.     Tugga på en bit chili
Så funkar det: När du tuggar på en bit chilipeppar rusar endorfinerna till både centralt i kroppen och till tungan. Orsak är den att reducera smärta. Resultatet blir då lyckokänslor. Det här gör att en del blir beroende av att äta chili.
Gör så här: Ta en pytteliten bit till att börja med och lägg på tungan, tugga försiktigt och känn på effekten. Öka mängden efter hand.

7.     Ta tillskott
Brist på vitamin B1, B6 och B12 och folsyra kan framkalla depressioner. Kvinnor i klimakteriet lider ofta av brist på B6. Även de som har premenstruella besvär.
Så funkar det: Vid stress och annan påverkan kan vi få brist på viktiga mineraler och ämnen som behövs för att hålla humöret uppe. Även vitt socker dränerar oss på b vitaminer. Då kan ett tillskott hjälpa till att få fart på systemet igen. Jästtabletter och jästpulver är något som innehåller många B-vitaminer.

8.     Homeopati
Alla homeopatiska medel/mediciner ”ropar” på att kroppen skall komma till självläkning, balans och därmed blir man mer harmonisk och lyckligare.
Skall man använda sig av akutapoteket så är det viktigt att ställa sig frågan varför är jag olycklig? Vad är det som fattas mig? Vad kan jag ändra på och vad har hänt? Behöver jag tröst? Då kan Pulsatilla vara ett utmärkt medel att ta några dagar. Har jag blivit kränkt eller plötslig sorg kan Ignatia vara ett utmärkt medel som tar udden av den otäcka känslan. Är jag chockad av någon anledning så skall man genast inta Aconitum för att få chocken att släppa. Vrede, ilska och frustration kan helt plötsligt komma in i känslor då är Lycopodium ett utmärkt medel att inta. Lycopodium är även bekräftelsens medel, kanske behöver vi alla mer bekräftelse och fram för allt tänka efter vad gör jag själv för att bekräfta mig själv? Rädsla kan också gör människor olyckliga, det behöver inte vara stora saker utan små löjliga saker som man kan gå och vara rädd för, bra vid rädsla är Gelsenium som man även kan ta innan stundande händelse typ tandläkare, flygresa mm.

Med homeopatiska medel kan man nästan omedelbart ändra en känsla som inte känns bra. Välkomna att lära er mer på min kurser i Det homeopatiska akut apoteket nästa start är

1 nov Det homeopatiska akutapoteket steg 1, kl 18-21.00 anmälan till Irén
Grundkurs i de viktigaste medlen som du kan inta för att snabbt återgå till hälsan.
Anmälan innan den 28 oktober tack!
till Irén 019-100908, eller info@helheten.net

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0