Barn med adhd, asperger och autism bättre av homeopatisk behandling

Artikel från dagneshomeopati.se:

Barn med adhd, asperger och autism bättre av homeopatisk behandling

Barn och ungdomar med adhd, asperger och autism kan bli hjälpta av homeopatisk behandling. Det visar en schweizisk forskargrupp som genomfört två vetenskapliga kliniska studier. De har också metodiskt arbetat för att förbättra den homeopatiska behandlingen.

Den schweiziske forskaren och barnläkaren Heiner Frei, och hans forskargrupp, har sedan 1990-talet utfört två omfattande kliniska studier av barn inom autismspektrumområdet.

Dessa två studier ligger till grund för de reflektioner, erfarenheter och den kunskap, samt det utvecklingsarbete, som Frei et al beskriver i flera senare artiklar.

Samtidigt med att forskarna genomförde de två kliniska studierna arbetade de hårt med att utveckla den homeopatiska behandlingens alla steg, från att kartlägga vilka symtom som är tillförlitliga, eller vilseledande, vid förskrivning, till hur man repertoriserar och medicinerar.

De har också formulerat hur studier som följer den konventionella medicinens krav på att vara randomiserade, dubbelblinda och kontrollerade bör designas för att även följa den homeopatiska läkekonstens principer om individuell behandling med ett medel åt gången utifrån likhetsprincipen.

Totalt ingick långt över hundra barn i de två studierna. I den ena studien följdes 62 barn upp efter fem år. 28 barn var fortfarande under homeopatisk behandling och mådde klart bättre, och 25 patienter som hade avslutat all behandling var också bättre och hade uppnått vad man definierar som en partiell läkning av adhd .

Vi har gått igenom de två vetenskapliga artiklar som redovisar forskningsstudierna och resultaten från dessa. Vi har även läst de rapporter och publicerade texter där Frei et al redovisar sina erfarenheter, reflektioner och slutsatser, samt framarbetade analysverktyg ¬– och generöst bjuder på dem till behandlande homeopatkollegor.

Forskargruppen har utvecklat såväl generaliserade frågeformulär och även specifika checklistor för adhd. De har även modifierat en repertoriseringsmetod som de menar ger säkrare matchning av tillförlitliga karaktäristiska symtom hos det individuella barnet, mot rätt utvalt homeopatiskt läkemedel; simillimum. Tonvikten läggs på modaliteter, särskilt det som ger försämringar (aggravations).

Nedan är de studier vi refererar, listade i tidsordning, med en kort beskrivning av vad studien handlar om. Samtliga våra referat kommer att finnas på Dagens Homeopati.

De originalartiklar som vi går igenom kan hämtas som pdf från Heiner Freis hemsida, www.heinerfrei.ch välj Publications English.

Av Margot Granvik och Chris Jörgenfelt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0